Excel CUBERANKEDMEMBER функция

Връща n-тия по ред член на едно множество. Служи за връщане на един или повече елементи в множество, като например извършилия най-много продажби или десетте най-добри студенти.

CUBERANKEDMEMBER(връзка; множество_израз; ред; [надпис])

Синтаксисът на функцията CUBERANKEDMEMBER има следните аргументи:

  • “връзка”    Задължително. Текстов низ за името на връзката към куба.
  • “множество_израз”    Задължително. Текстов низ на израз за множество, като например “{[Елемент1].деца}”. множество_израз може да бъде също функцията CUBESET или препратка към клетка, която съдържа функцията CUBESET.
  • “ред”    Задължително. Целочислена стойност задаваща най-високата стойност за връщане. Ако ред има стойност 1, връща се най-високата стойност, ако ред има стойност 2, връща се втората по големина стойност и т. н. За да върнете петте най-високи стойности, използвайте CUBERANKEDMEMBER пет пъти, задавайки всеки път различна стойност на ред, от 1 до 5.
  • “надпис”    Незадължително. Текстов низ от куба, показван в клетката вместо надпис, ако е дефиниран такъв.
Admin bar avatar

За Камен Мицев

Камен Мицев е двигателят на Мицев център и е сертифициран Microsoft треньор от 2009г., а от 2001г. е сертифициран Microsoft Excel Specialist. Развивайки се като треньор по организационно развитие, ще Ви вдъхнови да ползвате Excel, Offcie продукти и да подобрите социалните си умения. Камен е Иновативен Microsoft обучител, а през 2016г. завоюва Треньорската купа "Сърце" за Емоционална интелигентност на Българска асоциация за тренинг и развитие. От 2019г. е треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи.
Публикувано в Excel функции. Постоянна връзка.