Excel ARRAYTOTEXT функция

Функцията ARRAYTOTEXT връща масив от текстови стойности от всеки зададен диапазон. Преминава текстовите стойности непроменени и преобразува нетекстовите стойности в текст.

ARRAYTOTEXT (масив; [формат])

Синтаксисът на функцията ARRAYTOTEXT има следните аргументи.

АргументОписание
масив    ЗадължителенМасивът, който трябва да се върне като текст.
формат   
По желание
Форматът на върнатите данни – една от следните две стойности: 0   По подразбиране. Сбит формат, който е лесен за четене. Върнатият текст ще бъде същият като този, който се показва в клетка с приложено общо форматиране. 1   Стриктен формат, който включва знаци за евакуация и разделители на редове. Генерира низ, който може да бъде анализиран при въвеждането му в лентата за формули. Капсулира върнати низове в кавички, с изключение на булеви стойности, числа и грешки.
Admin bar avatar

За Камен Мицев

Камен Мицев е двигателят на Мицев център и е сертифициран Microsoft треньор от 2009г., а от 2001г. е сертифициран Microsoft Excel Specialist. Развивайки се като треньор по организационно развитие, ще Ви вдъхнови да ползвате Excel, Offcie продукти и да подобрите социалните си умения. Камен е Иновативен Microsoft обучител, а през 2016г. завоюва Треньорската купа "Сърце" за Емоционална интелигентност на Българска асоциация за тренинг и развитие. От 2019г. е треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи.
Публикувано в Excel функции. Постоянна връзка.