DJI Osmo Action 5 Pro: Незначителен ъпгрейд или промяна на играта? Какво да очакваме на 28 август?

DJI Osmo Action 5 Pro е обект на много спекулации и изтичания на информация. Докато някои слухове сочат незначителни подобрения спрямо предшественика му Osmo Action 4, други предполагат потенциални подобрения, които могат да го превърнат в сериозен конкурент на пазара на екшън камери.

Освен курса по Фотография, скоро в Мицев център Пловдив ще предложим и курс по видеография и видео обработка за социални мрежи. DJI Osmo Action 5 Pro ще бъде чудесен инструмент за видео съдържание.

Изглежда, че DJI Osmo Action 5 Pro ще запази здравия, текстуриран дизайн на корпуса, който направи Osmo Action 4 популярен сред ентусиастите на открито. Изтеклите изображения показват издръжлив корпус, подходящ за различни условия на околната среда, като на видно място е изписано “ACTION 5”. Тази приемственост в дизайна подсказва, че DJI е уверена в здравината на предишните си модели.

Основните спецификации на камерата изглежда остават същите като на Osmo Action 4. Новият модел ще разполага с 1/1,3-инчов CMOS сензор и бленда f/2,8, осигуряваща 155-градусов широкоъгълен изглед. Макар че тези спецификации са доста солидни, те не са точно новаторски. Експертите от бранша се надяват на подобрения в качеството на снимките и видеоклиповете, както и на по-усъвършенствана стабилизация на изображението и по-висока скорост на предаване на данни, за да се подобри цялостното качество на изображението.

Животът на батерията и възможностите за свързване са от решаващо значение за екшън камерите. Osmo Action 5 Pro ще използва същата стандартна батерия BCX202 (3,85 V, 1770 mAh) като своя предшественик, но ще предлага и опционална по-голяма батерия (BCX204, 3,87 V, 1950 mAh) с 10,9% по-голям енергиен капацитет. Това може да бъде значителен ъпгрейд за тези, които се нуждаят от по-дълго време на използване. Що се отнася до свързаността, очаква се фотоапаратът да поддържа Wi-Fi 6, което означава по-бързи скорости на трансфер на данни и по-стабилни връзки.

Според последните изтичания на информация DJI Osmo Action 5 Pro ще се предлага както в стандартна, така и в приключенска версия, като очакваната дата на пускане на пазара е 28 август.

Admin bar avatar

За Камен Мицев

Камен Мицев е двигателят на Мицев център и е сертифициран Microsoft треньор от 2009г., а от 2001г. е сертифициран Microsoft Excel Specialist. Развивайки се като треньор по организационно развитие, ще Ви вдъхнови да ползвате Excel, Offcie продукти и да подобрите социалните си умения. Камен е Иновативен Microsoft обучител, а през 2016г. завоюва Треньорската купа "Сърце" за Емоционална интелигентност на Българска асоциация за тренинг и развитие. От 2019г. е треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи.
Публикувано в Фотография. Постоянна връзка.