Супер яка настройка за бързо отпечатване в Excel. Как винаги да се събира таблицата?

Когато искаме да отпечатаме таблица в Excel започват трудните моменти. Не винаги таблицата се събира на листа и всеки път трябва да настройваме листа. Ще Ви покажем един хитър трик – в долната част вдясно на екрана на Excel има бутон Page Layout, чрез който променяме режима на Excel. Екрана е подобен на Word и виждаме как ще се разположи таблицата на листа.

Има няколко начина да се разположи таблицата на лист и да се събере. Ще Ви дадем още един трик – как най-лесно да съберете таблицата в лист, ако една или две колони не се събират. Чрез мащабирането в Page Layout таба задаваме Width: 1 page. Така променяме мащаба, за да се събере таблицата в листа. Вижте всичко това в приложеното видео. Вижте още безплатни видео уроци в канала Офис академия.

Admin bar avatar

За Камен Мицев

Камен Мицев е двигателят на Мицев център и е сертифициран Microsoft треньор от 2009г., а от 2001г. е сертифициран Microsoft Excel Specialist. Развивайки се като треньор по организационно развитие, ще Ви вдъхнови да ползвате Excel, Offcie продукти и да подобрите социалните си умения. Камен е Иновативен Microsoft обучител, а през 2016г. завоюва Треньорската купа "Сърце" за Емоционална интелигентност на Българска асоциация за тренинг и развитие. От 2019г. е треньор по Емоционална интелигентност, психолог с опит в обучение на възрастни, диагностика и развитие на тренинг групи.
Публикувано в Excel. Постоянна връзка.